Подсъдим по дело в Пловдив е 66-годишният Найден Дърдаков, предаде репортер

...
Подсъдим по дело в Пловдив е 66-годишният Найден Дърдаков, предаде репортер
Коментари Харесай

Пенсионер сътвори страшна мизерия с бензин и клечка кибрит

Подсъдим по дело в Пловдив е 66-годишният Найден Дърдаков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Днес юристът му Георги Тянчев изиска отказ на съдията, поради преднамереност по делото. Съдът постанови, че не са налице задоволително обстоятелства за това изказване и откри настояването за безпричинно.

Тянчев изиска още и преустановяване на наказателното произвеждане изобщо, защото нямало задоволително данни и доказателства за виновност на неговия доверител. Той твърди, че в досъдебното произвеждане са осъществени редица процесуални нарушавания и са причислени записи, направени в нарушаване на закона. Защитникът насочи укор към държавното обвиняване, че няма правосъдна експертиза и обстоен разбор за това, че точно неговият доверител би трябвало да се изправи пред съда.

Съдията остави без почитание и това искане, като съобщи, че няма съображение за преустановяване на наказателното произвеждане, защото обвинителният акт дава отговор на всички реквизити – време, място и метод на осъществяване на закононарушението. Съдът занапред ще се произнася всъщност и занапред ще се назначават експертизи.

Беше доказана и мярката за неотклонение на обвинения, която е “парична гаранция " от 500 лв..

Найден Дърдаков дойде в съда с юриста си. Стана ясно, че той е висшист, от  Пловдив и не е фамилен. В момента е пенсионер.

Срещу него е повдигнато обвиняване, че на 23.04.2021г. в Пловдив, незаконно е унищожил автомобил " Субару “, благосъстоятелност на потърпевшия Стефан Иванов, на стойност 3865 лева и автомобил " Фолксваген “, благосъстоятелност на Люба Мицева, като повредата е предизвикала вреда на стойност 199 лева или общата стойност на породените от действието вреди са в размер на 4064 лева

Подсъдимият Найден Дърдаков работел на частна процедура и употребил офис в постройка, находяща с в Пловдив. В същата постройка стопанисвал офис и потърпевшият Стефан. Двамата се познавали от дълги години, само че не поддържали никакви връзки, нито били близки, нито влизали в пререкания, само че потърпевшият знаел, че Найден Дърдаков бил конфликтна персона. Без да има каквато и да било причина, подсъдимият решил да навреди на Стефан Иванов, като подпали автомобила му.

Той знаел тъкмо кой автомобил употребява потърпевшия, като даже предишни дни направил фотоси на колата с мобилния си телефон. Така, на посочената дата Стефан Иванов паркирал автомобила си на самостоятелен паркинг пред блока, в който живее. Непосредствено до неговия автомобил бил паркиран и автомобила на потърпевшата Люба Мицева. В осъществяване на замисленото, час след среднощ подсъдимият излязъл от вкъщи си и се насочил към адреса, където живее Стефан, като взел със себе си бензин в пластмасова бутилка и кибрит.

Приближил се до автомобила и полял първо предния обзорен прозорец с горивната течност, след което поредно облял и други елементи от колата. Запалил кибритена съчка, която хвърлил към предното стъкло, което се възпламенило и огънят бързо се популяризирал към вътрешността на автомобила и върху автомобила на потърпевшата Люба Мицева.

Днес потърпевшите желаеха от съда да бъдат конституирани като частни обвинители и като цивилен ищци, като желаеха и компенсации за породени не имуществени вреди, както и възнаграждение на разноските по делото от страна на обвинения. Те желаеха надлежно: Стефан Иванов - 10000 лв., а Люба Мицева – 5 000 лв..

Съдът обаче ги поряза, като остави без почитание настояването на компенсации за не имуществени вреди, като се обоснова, че такива вреди действително не са претърпени. Остави без почитание и настояването за заплащане на разноските по делото от обвинявания. Съдията сподели, че тези разходи се вършат във връзка воденето на делото, а не като вреди от закононарушението.

Съдът почете единствено настояването за конституирането на потърпевшите като частни обвинители и насрочи делото за 14 септември, от 13.30 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР